Rozhovor: Barberka Radka Štefániková, Steffani Barbershop – Hlavné je si veriť a ísť si za tým, čo chcete

2. 4. 2019
5 min čtení
Steffani Barbershop
Při pohledu na barberku Radku hned tušíte, že se nejedná o klasickou holičku a kadeřnici. Vždy ji lákalo se věnovat mužským vlasům a účesům. Dnes má vlastní Steffani Barbershop a je z ní nejslavnější barberka na Slovensku. Objednací termíny má v Reserviu obsazené na měsíc dopředu. Jak se k ženám-barberkám chovají muži-barbeři, navštěvují její barbershop i ženy? Dočtete se v našem rozhovoru.

Barbershopy zažívají velký rozmach a úspěch. Čím to je, že muže více zajímá jejich vizáž a začali o sebe tak pečovat?

Áno, barbershopy zažívajú veľký úspech a muži ich vyhľadávajú stále viac. Je to hlavne tým, že sa na toto remeslo zabudlo a mužom nezostávalo nič iné ako navštevovať kaderníka. Práve preto si barbershopy obľúbili, nielen kvôli úprave zovňajšku. Je to pre nich miesto, kde si prídu oddýchnuť, porozprávať sa so známymi a poklebetiť :-).

Když k vám do barbershopu přijde zákazník poprvé, ví přesně, co ho čeká?

Muži, ktorí idú do barbershopu prvýkrát, očakávajú, že to bude niečo iné :-). Idú po zážitok.

Chodí do barbershopu muž zásadně sám, nebo se stane, že přijde skupinka přátel užít si příjemné odpoledne?

Väčšinou navštevujú barbershop sami, no stáva sa, že príde aj partia poprípade sa spoznávajú klienti v barbershope a plánujú si ďalšie spoločné termíny na strih, aby sa mali možnosť stretnúť a porozprávať sa opäť pri poháriku whiskey :-).

Jaký mají vztah barbeři-muži k barberkám-ženám? Vy sama provozujete barbershop pro muže. Jak vás přijali kolegové-chlapi?

Myslím, že máme dobrý vzťah medzi sebou. Nepovedala by som, že by ma klienti brali ako narušenie svojho výsadného územia :-). Samozrejme, že niektorí muži, ktorí poznajú barbershopy, sú prekvapení, že toto remeslo robí žena, ale nemajú s tým žiadny problém, skôr naopak.

Na kontě máte několik významných úspěchů. Vyhrála jste československý souboj barberů tzv. BarberBattle. Jsou barbeři extroverti? Mají zájem se prezentovat před publikem a předvést show?

Československí barberi vedia určite ukázať show na súťaži, dôkazom je aj video zo súťaže Barber Battle.

Do některých barbershopů nemají přístup ženy. Jak je to u vás?

Áno, do niektorých barbershopov nemajú prístup ženy, u mňa sú dvere otvorené všetkým. Klienti si so sebou občas zoberú svoje priateľky, manželky.

Jak se z holky z Považské Bystrice stane úspěšná barberka? Byl to váš sen být kadeřnicí?

Nezáleží na tom, odkiaľ ste, aby ste niečo dosiahli, hlavné je si veriť a ísť si za tým, čo chcete. Nikdy nedosiahnete úspech bez úsilia.
 

integration

Mějte svůj rozvrh pod kontrolou s Reserviem

Vytvořit účet zdarma
Líbí se vám článek?